NK Showdown

on dinsdag, 12 juni 2018.

Op 9 juni vond weer het NK Showdown in Duivendrecht plaats. Haag 88 was met 3 spelers bij de dames present. Zij deden goede zaken!
 
Helma van der Boom, Wendy Zuydwijk, Inge Dix, Arina van Dalen (scheidsrechter), Carel Vonk (begeleider) en chauffeur Kim reden in een 7-personenauto naar het gebouw van ASSV. Heel fijn dat wij samen naar het toernooi konden!
 
Wendy en Helma zaten bij elkaar in poule C, Inge in de andere damespoule D. Het onderonsje tussen Wendy en Helma werd een 3-setter voor Wendy. Zij verloor alleen van de latere kampioen Nicky Corstanje en plaatste zich als tweede voor de halve finale.
 
Helaas kon ze die wedstrijd tegen Ingrid Welling niet in winst omzetten en moest ze het om het brons opnemen tegen Cindy Ventevogel maar verloor ook van haar. De vierde plaats is voor Wendy toch een prachtige prestatie.
 
Helma werd in deze moeilijke poule derde en moest om de 5e en 6e plaats spelen tegen Karin Eikelenboom. In een mooie 2-settter werd Karin afgetroefd en Helma was zichtbaar en hoorbaar blij met de 5e plaats!
 
Inge kon geen potten breken in haar poule en werd laatste. Zij moest om de 11e en 12e plaats spelen tegen DArmi Martosoewondo. In een lastige 3-setter kon ze Darmi uiteindelijk verslaan en werd ze 11e.
 
Na deze zware dag ging het gezelschap richting Oud Ade naar Pannenkoekenboerderij De Hooiberg. Daar was het heel gezellig en hebben we heerlijk gegeten. Rond 10 uur waren we weer in Den Haag, samen uit, samen thuis.
 
Inge Dix